BookingAgora: Türk B2B devi TravelgateX ortaklığıyla küresel genişlemeyi hedefliyor

2016 yılında kurulan BookingAgora , Türkiye pazarının önde gelen B2B oyuncularından biri olarak ortaya çıktı. Ürün portföyü oteller, uçuşlar, araç kiralama, transferler ve turları kapsamaktadır. Başlangıçta yerel odaklı olan şirket, artık güvenilir dağıtım ortaklarıyla küreselleşmeyi hedefliyor. Bu röportajda BookingAgora Kurucu Ortağı Kadri Ciga, işin gelişimini paylaşıyor ve küresel pazarın zorluklarıyla başa çıkmada teknoloji ve müşteri desteğinin kilit önemini vurguluyor.

- Bize biraz bahsedin. İşletme nasıl başladı ve yıllar içinde nasıl gelişti?
- BookingAgora 2016 yılında kuruldu. Şu anda Türkiye ve yakın coğrafyanın en iyi b2b oyuncularından biri. Ürün yelpazemiz oteller, uçak biletleri, araç kiralama, transferler ve eskortlu turları kapsamaktadır. Şirket şu ana kadar daha yereldi ve daha fazla perakende segmentine odaklandı. Ancak bu
noktada küreselleşmemiz gerektiğini biliyoruz ve bu nedenle TravelgateX gibi güvenilir ve hızlı dağıtım ortaklarına ihtiyacımız var .

- Booking Agora'nın geliştirilmesinde iki temel faktörün önemini açıklayabilir misiniz:
- Bunlardan ilki kesinlikle teknoloji olacaktır. Seyahat teknolojisinin bu kadar ilerlediği bu çağda, teknolojik olarak gerideyseniz hayatta kalmanız çok zor.
Yani BookingAgora'nın aktif olduğu andan itibaren, hatta ondan önce bile bu alandaki pazar talepleri ve rekabetle başa çıkabilmek için teknolojiye yoğun yatırımlar yapıyorduk . İkincisi müşteri desteği olacaktır. Sonuçta müşteriniz ister seyahat acentesi ister
son kullanıcı olsun, seyahat tamamen hizmetle ilgilidir. Bu nedenle müşteri desteğini en önemli önceliklerimizden biri olarak görüyoruz.
 
- Booking Agora ne kadar süredir TravelgateX'in ortağıdır? Bizim hakkımızda önceden ne biliyordunuz
?
- Yaklaşık 2 yıl oldu. Şu ana kadar Booking Agora TravelgateX'e yalnızca alıcı olarak bağlandı. Artık Satıcı olarak da ortaklığı başlatıyoruz. TravelgateX'in seyahat alıcılarını ve satıcılarını tek bir ortak platformda buluşturan ve her bir parçanın
iş ağını hızla büyütmesine yardımcı olan önemli merkezlerden biri olduğunu biliyoruz.

- TravelgateX'e taşınmanıza ne sebep oldu? Kararınızı etkileyen ana faktörler nelerdir?
- Bu, TGX'in sahip olduğu güçlü ağın yanı sıra bağlantının itibarı ve kolaylığı/hızıdır. Diğerlerinin arasında, TravelgateX'in çok çeşitli ağ fırsatlarıyla birlikte en hızlı, en uygun maliyetli çözümü sunduğunu görüyoruz. Aynı zamanda iyi bir üne sahiptir ve sektörde çok iyi bilinmektedir
.

- TravelgateX API'yi entegre etmek ne kadar kolaydı ve ne kadar zaman aldı?
- Teknik ekibimiz, testler de dahil olmak üzere tüm sürecin bir aydan fazla sürmediğini doğruladı.

- TravelgateX API'yi kullanmanın faydaları nelerdir?
- API'niz aracılığıyla yeni müşteriler + satıcılar oluşturmak çok kolaydır. İstatistikleri de çok faydalı buluyorum. Bağlantılarımızı optimize etmek için analitik veriler sunarken, trafik optimize edici gibi araçlar da optimizasyonu etkili bir şekilde yapmamıza yardımcı oldu. 

- TravelgateX ile çalışmak ve API'yi kullanmak iş hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı olur?
- TravelgateX kısa sürede birçok değerli tedarikçiye bağlanmamızı sağladı. Aynı şekilde, BookingAgora'nın ürünümüzü dağıtabilmek için ilgilenen alıcılarla hızlı bir şekilde ve basitleştirilmiş bir katılım süreci yoluyla bağlantı kurmasını bekliyoruz.
 
- Pek çok teknoloji şirketiyle ortaksınız; TravelgateX'i farklı kılan nedir?

- Fark ettiğim şey TravelgateX'in ticari, teknik her konuda çok duyarlı olmasıdır. İkinci fark ise hız ve basitliktir. Her şey o kadar basit ve hızlı ki!

- Artık Alıcı/Satıcıların bir parçasısınız, bu size ne gibi faydalar sağladı?
- Yakın geleceğe yönelik ana hedefimiz, basit bir katılım süreciyle hizmet verdiğimiz müşteri portföyünü genişletmektir. TravelgateX aracılığıyla sağlanan teknoloji desteği bunu başarmamıza yardımcı olacak.
 
- Son olarak TravelgateX'i üç tek kelimeyle nasıl tanımlarsınız?
 - Geniş ağ, hız ve etkinlik. Bir 'basitlik' daha ekleyeyim.